awards
Fondsnieuws, Newsfeed, Prijzen, SRI articles

Parvest SMaRT Food ontvangt prijs voor ‘Fund Launch of the Year’

February 16, 2017 -

Originaliteit van voedselketenfonds wordt beloond

Parvest SMaRT Food, het innovatieve SRI-aandelenfonds dat in bedrijven in de voedselketen belegt, werd door Funds Europe, een bedrijfsmagazine voor Europese vermogensbeheerders, verkozen tot Fund Launch of the Year in 2016.

Het fonds ontvangt de prijs voor de originaliteit van de gevolgde strategie. Parvest SMaRT Food belegt in voedselbedrijven die zich inzetten om de milieuvervuiling en de opwarming van de aarde te beteugelen of die voedsel van hoge kwaliteit promoten. Het gaat daarbij onder meer over ondernemingen die organische meststoffen produceren, natuurlijk en organisch voedsel bereiden, bierblikjes recyclen of kwaliteitscontroletesten uitvoeren.

Parvest SMaRT Food werd in april 2015 in de markt gezet en versloeg zijn index, de MSCI AC World (EUR) NR index, sinds de begindatum en over de afgelopen 12 maanden.1

Over duurzaam en verantwoord beleggen (Sustainable and responsible investment – SRI) bij BNP Paribas Investment Partners
Al sinds 2002 ontwikkelt BNP Paribas een omvangrijk en innovatief SRI-aanbod. Beleggers die voor de SRI-fondsen van BNPP IP kiezen, dragen bij aan de toepassing van oplossingen voor betere levensomstandigheden en nemen deel aan fondsen die bekend staan voor hun hoge kwaliteit en sterke rendementen.

Lees onze recentste SRI-nieuwsbrief hier

Bezoek onze specifieke SRI-website hier

Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De waarde van beleggingen en de inkomsten ervan kunnen zowel stijgen als dalen. Het is mogelijk dat beleggers hun initiële inleg niet terugkrijgen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van de beleggingen fluctueert met de koerswijzigingen van de effecten waarin wordt belegd. De mogelijkheid bestaat dat uw belegging in waarde stijgt; het is echter ook mogelijk dat uw belegging weinig tot geen inkomsten zal genereren en dat uw inleg bij een ongunstig koersverloop geheel of ten dele verloren gaat. Voor dit product is een prospectus alsmede de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees hem voordat u het product koopt.

Parvest SMaRT Food kan belegd zijn in Chinese aandelen met beperkte toegang voor buitenlandse beleggers zoals Chinese A-aandelen, die genoteerd kunnen zijn op een Stock Connect of door het gebruik van een specifieke door de Chinese autoriteiten verleende licentie.

Risico opkomende markten: het marktrisico kan in opkomende landen aanzienlijk groter zijn. Dit zal met name het geval zijn in landen met bijvoorbeeld een autoritair regime, politieke instabiliteit of hoge belastingen. In vergelijking met ontwikkelde landen kunnen de aandelenmarkten in deze landen worden gekenmerkt door een grotere volatiliteit, een geringere liquiditeit en hogere transactiekosten, terwijl de beleggingsinformatie mogelijk onvolledig of onbetrouwbaar is.

Over hetzelfde onderwerp:

BNP Paribas Investment Partners 2017 investment outlook
December 5, 2016

‘Uit de schaduw van kwantitatieve verruiming’ – Beleggingsvisie voor 2017

Webcast op 7 december over de vooruitzichten voor de wereldeconomie en de belangrijkste beleggingsklassen

TH_TOP_article_274722677_630x215
November 28, 2016

BNP Paribas Investment Partners meet CO2-voetafdruk van bijna 100 aandelenfondsen

In mei 2015 was BNP Paribas Investment Partners de eerste internationale vermogensbeheerder die de Montreal Pledge ondertekende. Dit initiatief onder leiding van de Verenigde Naties moedigt beleggers aan om meer aandacht aan het CO2-risico te geven. Sinds BNP Paribas Investment Partners de verbintenis ondertekende, maakt de onderneming werk van de meting en publicatie van haar CO2-voetafdruk en neemt ze dit risico geleidelijk in haar beleggingsbeslissingen mee.

ECB zingt nu ook een toon(tje) hoger

Strategie: onderweging in grondstoffen beëindigd