IPI_TOP_perspectives_47324650_630x215

Perspectives

Perspectives, ons driemaandelijkse e-zine voor de professionele belegger, biedt u meningen en inzichten over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van wereldwijd beleggen.

In deze editie (document in het Engels):

Smallcaps uit de opkomende markten wereldwijd: voordelen voor wie de platgetreden paden verlaat

Rick Wetmore, Deputy CIO van het team Global Emerging Market Equities, bespreekt hoe smallcapaandelen uit de opkomende markten wereldwijd er vandaag voorstaan en welke voordelen deze activaklasse biedt om te diversifiëren en moeilijke, onzekere en volatiele tijden te doorstaan.

Aandelen wereldwijd – Lichtpunten

Sander Zondag, CIO OBAM/aandelen wereldwijd, doet uit de doeken hoe de bedrijfswinsten zich in verschillende delen van de wereld wellicht ontwikkelen, welke factoren bepalend zijn en welke sectoren en bedrijfstakken beleggers dit jaar waarschijnlijk het best opzoeken (of mijden).

Hoe zou het nog zijn met de hervorming van door de amerikaanse overheid geredde bedrijven?

Door de Amerikaanse overheid geredde bedrijven, zoals Fannie Mae en Freddie Mac, kwamen al snel in het vizier van de hervormingen na de recessie. John Carey, hoofd gestructureerde effecten bij FFTW, en senior beleggingsstrateeg Steven Friedman analyseren hoe het de plannen om ze te ontmantelen is vergaan.

Gestructureerde obligaties 2.0, lesje geleerd?

De implosie van de Amerikaanse vastgoedmarkt en de effecten die eraan gekoppeld waren, speelde een belangrijke rol in de financiële crisis van 2007 en 2008. Dominick DeAlto, CIO Obligaties onderzoekt hoe gezond de markt voor gestructureerde obligaties vandaag is en gaat na of hij nog evenveel risico’s vertoont als niet zo lang geleden.

Menselijke ontwikkeling – inspelen op maatschappelijke veranderingen

Groeiende bevolking, toenemende verstedelijking, schaarse natuurlijke hulpbronnen – allemaal uitdagingen voor de kwaliteit van de menselijke en maatschappelijke ontwikkeling in de toekomst. Giordano Beani, senior portefeuillebeheerder SRI aandelen wereldwijd, legt uit hoe beleggers door ‘menselijke ontwikkeling’ te hanteren als SRI-beleggingsthema, voordeel kunnen halen uit dit groeidomein en kunnen bijdragen tot een hogere levensstandaard..

[shortcode_call_to_action text="En meer (document in het Engels) " link="http://publicationsystem.secure-zone.net/v2/index.jsp?id=2512/3040/10058&lng=en"] Voor de professionele belegger

Vragen?

Ontvangt u graag een papieren versie van deze publicatie (op gerecycled papier)? Hebt u vragen of feedback over deze publicatie? Neem dan contact met ons op via publicationcentre@bnpparibas-ip.com