TW_TOP_116507908_630x215
Newsfeed, Webcasts and videos

Hoe ontwikkelt de inflatie zich onder het Trump-bewind?

March 13, 2017 - Cedric Scholtes, Head of Global Rates & Primary US TIPS Portfolio Manager

Woon op 22 maart de webcast met onze specialisten bij

Sinds Donald Trump afgelopen november de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, is de break-eveninflatie op basis van de rentespread tussen nominale obligaties en Treasury inflation-protected securities (TIPS) aanzienlijk gestegen. Mogelijk komt dit doordat de markt er in hogere mate van uitgaat dat de inflatie de komende jaren aantrekt.

TIPS zijn geïndexeerd aan de inflatie om beleggers te beschermen tegen de negatieve effecten van hogere consumentenprijzen voor de koopkracht. Stijgt de inflatie gemeten naar de consumentenprijsindex, dan stijgt hun hoofdsom, terwijl de coupon van de obligatie gelijk blijft. TIPS zijn gewaarborgd door de Amerikaanse overheid.

De effecten combineren een relatief lage volatiliteit met mogelijk gunstige, voor inflatie gecorrigeerde rendementen.1 Nog een kenmerk van TIPS is de zogeheten deflatiebodem die ervoor zorgt dat beleggers niet minder dan de nominale waarde van de hoofdsom ontvangen op de vervaldag.

Tijdens deze dertig minuten durende webcast belicht onze specialist, Cedric Scholtes zijn standpunten over de mogelijke impact van de ontwikkelingen in het budgettaire en monetaire beleid voor de inflatie en voor de waarderingen van TIPS.

Neem deel aan deze webcast

  • Spreker: Cedric Scholtes, hoofd Amerikaanse TIPS-portefeuilles
  • Moderator: Katie Herr, beleggingsspecialist

Woensdag 22 maart 2017

10:00 US EDT / 14:00 GMT / 15:00 CET

Als een erkend aanbieder van programma’s voor het CFA Institute kent BNP Paribas Investment Partners 0,5 kredietuur toe voor deelname aan dit programma. Als u lid bent van een CFA-instelling wordt het CE-krediet voor uw deelname aan dit programma automatisch geregistreerd in uw CE tracking tool.

Dit artikel en de webcast waarnaar het verwijst kan vaktaal bevatten. Ze zijn daardoor minder geschikt voor lezers zonder professionele beleggingservaring.

1 Bron: Amerikaanse Treasury https://www.treasury.gov/resource-center/fin-mkts/Pages/tips.aspx

 Hebt u een vraag voor ons?

Stuur ons een e-mail en we zullen uw vraag behandelen tijdens de live webcast

Hoe inschrijven?

De webcast wordt uitgezonden via ons platform BrightTalk. Hebt u zich nog niet ingeschreven bij BrightTalk, dan moet u een gebruikersnaam en paswoord aanmaken om deze webcast te bekijken.

Wat als ik er niet bij kan zijn?

Enkele uren na de webcast wordt er een replay van de webcast online gezet die u op verzoek kunt bekijken via dezelfde link die u hebt gebruikt om in te schrijven.

Over hetzelfde onderwerp:

Fixed Income EM 630x215
February 10, 2017

Nu beschikbaar: de eerstekwartaaleditie van ons magazine Asia Connect

Inhoud: impact van Amerikaans beleid op Aziatische obligaties en aandelen, Indiase digitale economie, China in overgangsjaar    

Mumbai Monitor BNP Paribas Investment Partners
January 23, 2017

In deze editie van Mumbai Monitor: vooruitzichten 2017 – van hervormingen naar meer groei

De eerstekwartaaleditie kijkt ook naar de gevolgen van de Indiase demonetisatie voor de digitale economie van het land.

Paden van monetair beleid lopen mogelijk verder uiteen

Strategie: short duration om ons tegen opleving van risicovolle beleggingsklassen af te dekken

Maandelijkse assetallocatie – Maart 2017

SAMENVATTING ASSETALLOCATIE • Markten houden amper rekening met politieke onzekerheid • Wereldeconomie: voorlopende indicatoren zijn mogelijk te rooskleurig • Winstcijfers: hoge verwachtingen • Assetallocatie: overwogen in Europees vastgoed, durationpositie verlaagd