IPC_TOP_in-a-nutshell_e1428314156945_630x215

BNP Paribas Investment Partners: de vermogensbeheerder voor een wereld in verandering

BNP Paribas Investment Partners is de autonome bedrijfstak voor vermogensbeheer van BNP Paribas, één van de grootste financiële instellingen ter wereld.

Vanuit onze beleggingscentra over de hele wereld bieden wij onze klanten een volledig aanbod van beleggingsdiensten.

Dicht bij onze klanten

Dankzij onze aanwezigheid in meer dan 30 landen staan wij dicht bij onze klanten, waar dan ook ter wereld. Die nabijheid vinden wij essentieel. Ze stelt ons in staat om uw uitdagingen echt te begrijpen. Daardoor kunnen wij op tijd inspelen op uw behoeften en u de juiste oplossing voorstellen.

Onze ervaren teams in vestigingen over de hele wereld zijn een belangrijke troef. Zij geven ons een goed inzicht in de bestaande beleggingsmogelijkheden en de verwachtingen van onze klanten.

Autonome beleggingsteams, alom erkend om hun expertise

Wij bieden onze klanten toegang tot een compleet aanbod van hoogwaardige beleggingsoplossingen in alle belangrijke beleggingsklassen en -thema’s en in specifieke niches.

Elk beleggingsteam beschikt over de vrijheid om zijn overtuigingen en marktkennis in de praktijk te brengen. Daardoor kunnen onze beleggingsprofessionals innovatieve oplossingen ontwikkelen en het naar risico gewogen rendement van de portefeuilles van onze klanten maximaliseren. De prijzen die zij regelmatig in de wacht slepen, vormen een mooie erkenning van hun resultaten.

In totaal beschikken wij over ongeveer 700 beleggingsprofessionals in 24 landen*.


Een verantwoordelijke vermogensbeheerder

Bij BNP Paribas Investment Partners staat verantwoord ondernemen centraal in wie wij zijn en wat wij doen. Dat betekent dat wij:

  • op al onze beleggingsfondsen criteria op het vlak van milieu, duurzaamheid en deugdelijk bestuur toepassen,
  • een uitgebreid aanbod aan duurzame en verantwoorde beleggingsfondsen hebben,
  • de bedrijven waarin wij beleggen actief aanmoedigen om hun bedrijfsvoering te verbeteren,
  • in al onze eigen activiteiten naar verantwoord gedrag streven.


Strikt risicobeheer

Risico’s beperken is een belangrijke manier om het rendement van onze portefeuilles te maximaliseren’ en daarom vormt risicobeheer een belangrijk onderdeel van ons beleggingsproces. Daarvoor beschikken wij over ervaren experts binnen onze beleggingsteams en, in een centrale toezichtsafdeling, over een risicoplatform met interne risicotools en externe oplossingen.

Onafhankelijke experts hebben onze processen erkend. In 2015 kregen wij de rating ‘highest standards’ inzake vermogensbeheer van Fitch Ratings, dat ons “nauwgezette en uitgebreide kader inzake risicobeheer en compliance” benadrukte.**

*Bron: BNPP IP per 31 december 2016 **BNP Paribas Group classificatie : A volgens Standard & Poor’s (per 11 maart 2016), A1 volgens Moody’s (per 28 mei 2015) en A+ volgens Fitch (per 13 december 2016).

In een oogopslag

• Zevende vermogensbeheerder in Europa, met 560 miljard euro aan vermogen onder beheer en advies (1)
• Aanwezig in meer dan 30 landen over de hele wereld (Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Scandinavië en EEMEA – Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika), met meer dan 3000 werknemers
• Een klantgerichte organisatie met een 500-tal gespecialiseerde relatiebeheerders om te beantwoorden aan de behoeften van beleggers in 74 landen
• Zo'n 700 beleggingsprofessionals in 24 landen: overtuigingen, ervaring en expertise
• Gesteund door BNP Paribas Group, een van de hoogst gewaardeerde banken ter wereld(1)
(1) Bron: BNPP IP per eind december 2016
(2) BNP Paribas Group classificatie : A volgens Standard & Poor’s (per 11 maart 2016), A1 volgens Moody’s (per 28 mei 2015) en A+ volgens Fitch (per 13 december 2016).